Балансирането между работата и семейния живот е предизвикателство за повечето представители на деловия свят. По отношение на качеството на живот инвестициите в брака и семейството са толкова важни, колкото и тези в бизнеса. Всеки мениджър знае, че запазването  на клиентите е по-изгодно от това непрекъснато да се привличат нови. Най-добрият начин за това е всеки ден да добавяте нова стойност към продукта. Когато става дума за брака ви, то продуктът сте вие и няма да сбъркате, ако приложите някои от добре познатите ви бизнес тактики:

Обръщайте внимание на клиента

Проницателните компании са в крак с промените на пазара. Точно както отделяте време да се запознаете с актуалните и променящите се нужди на вашите клиенти, отделяйте време да се запознаете с нуждите и тревогите на половинката си. Ако не сте сигурни какви са те, разпитайте за тях. Едно от основните оплаквания в провалените бракове е липсата на комуникация и вниманието към детайла.

Поддържайте бизнеса  всеки ден

Печелите нови клиенти, като се отнасяте към тях с уважение и ги впечатлявате с вниманието и услугите, които предлагате. Брака се движи по същия начин. Ако искате да е успешен, следвайте същата мантра при всеки удобен случай.

Не се извинявайте

Клиентите не обичат извинения, когато сте сгрешили. Те искат решения на проблема и ще остнат доволни единствено ако им ги дадете. Бракът предполага ежедневни възможности за провал. Извиненията са приятни, но ако не са придружени с решение, могат да допринесат за конфликта.

Предизвикателството на успеха

Големите бизнес взаимоотношения възникват, когато и двете страни успеят. Ако разширите бизнеса си за сметка на клиента в крайна сметка ще го загубите. Едно от най-големите предизвикателства в брака е и двамата съпрузи да опитат от успеха. Когато единият напусне пистата на кариерата за сметка на развитието на другия, това обикновено ги отдалечава един от друг. Затова планирайте така седмицата си, че да има поне един ден, в който да правите, неща важни за половинката ви.

Съчетайте полезното с приятното

Бизнес отношенията редовно се поддържат на тенис-корта, игрището за голф или пък в ресторанта. Бракът е трудоемко занимание, но както възнаграждавате клиентите си, правете така и с партньора. Намерете начини да стимулирате връзката си с различни занимания, за да покажете, на отсрещната страна колко много държите на нея.

Източник: Списание „Мениджър“

–––-

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социалните мрежи или да оставите коментар. Присъединете се към tvoitepari.com и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за личните финанси, бизнеса,  икономиката, просрочените задължения и застраховането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *