Повечето от нас работят за някой друг, преди всичко заради удобството от осигурената редовна заетост, която върви ръка за ръка с редовното заплащане. Но, безспорен факт е, че по-сладки са победите, които постигаме сами. А когато настанат времена като днешните, в които гарантираното работно място е под въпрос вариантът да си я подсигурим сами, с работа от вкъщи никак не е за пренебрегване. Ако сте изправени пред такъв избор, ето някои от предимствата и недостатъците на тази алтернатива. Те ще ви ориентират кое е точното предизвикателство за вас.

ПРОТИВ

Причина № 1: Имам разногласия с шефа

Почти всеки от нас е имал конфронтации с шефа си в някакъв момент. Опитайте се да изгладите конфликта, като стоите на дистанция от напрежението в отношенията помежду ви. Ако харесвате работата си, вярвате в бъдещето на компанията, уважавате и се разбирате с колегите си, то тогава бизнесът от вкъщи може би не е точно за вас.

Причина № 2: Искам да забогатея

Време е за проверка на действителността. В повечето случаи бизнесът от вкъщи  стартира с бавни темпове. В някои от тях се разраства. Често работата от вкъщи има потенциала да ви носи достатъчно приходи. Но бързото забогатяване не е нещо, на което можете да разчитате в този случай.

Причина № 3: Искам да бъда по-близо до децата си

В днешно време е много трудно да съчетаете отглеждането на деца с управлението на успешен бизнес от вкъщи. И двете се нуждаят от пълното ви внимание. Прекарвайки деня в опити да се справите успешно и с двете задачи, по-скоро ще си навлечете хронично напрежение и преумора.

Причина № 4: Имам уникална идея

Отлагането на задачите за деня, защото имате идея за ново изобретение или иновация не води до финансова независимост. Разбира се, че е добре да осъществявате новите си идеи, но има ли кой да плати за тях? И какво следва от това? Докато нямате възможност да организирате собствено производство, може би ще е по-добре да продавате идеите или иновациите си, за да си гарантирате поне прилична и постоянна заплата.

ЗА

Причина № 1: Имам търговски нюх

Независимо дали сте умел дърводелец или педантичен счетоводител, трябва да имате умения, които ще доведат даден продукт или услуга на пазара. Също така ви е необходима и сериозна причина, която да накара клиентите да дойдат при вас заради тези ваши качества. Ако смятате, че можете да предложите нещо по-добро и качествено от конкурентите си, то това също може да е достатъчен аргумент да работите от дома.

Причина № 2: Имам добра идея в добър сектор

Не ви трябва нова или брилянтна идея, за да постигнете успех. Необходима ви е идея, която да отговаря на нуждите на пазара – например, в квартала, в който живеете има много собственици на кучета, но никой не предлага услугата „разхождане на домашни любимци“.

Причина № 3: Търся промяна в начина на живот

Ако наистина търсите промяна в начина на живот и сте готови да поемете финансовите рискове на бизнеса, то тогава работата от вкъщи може би е точно за вас. Важно е да запомните, че да работите за себе си може да се окаже трудно ако не и по-трудно отколкото да работите за някой друг.

Причина № 4: Решен съм да се развивам успешно

Стремежът към успех ще ви даде мотивация да останете на пазара, когато нещата станат трудни или сте изправени пред различни препятствия, които неминуемо ще се появят. Уверете се, че имате ясна представа за това какво имате предвид под „успех“, заедно с желанието да го постигнете.

Причина № 5: Вярвам в собствените си възможности

Естествено е да имате съмнения относно способността си да се справите със случайни задачи, пред които се изправяте. Но също така ви е необходимо и позитивно мислене, за да преодолеете тези съмнения и да се справите с предвидените ангажименти въпреки неувереността. Ако погледнете напред към предизвикателствата, които ви очакват и сте наясно, че решаването на различни проблеми ви носи удовлетворение, то тогава бизнесът от вкъщи ще ви даде много възможности да упражнявате тези умения.

–––-

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социалните мрежи или да оставите коментар. Присъединете се към tvoitepari.com и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за личните финанси, бизнеса,  икономиката, просрочените задължения и застраховането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *