Къде е най-сигурно да скриете парите си? Няма 100 % защитени места, най-добре е всичко ценно в жилището ви да е застраховано или прибрано в банката. Много важно е и да не споделяте дори с най-близките си приятели и съседи къде държите пачките си и златните бижута. Причината е, че при повече от половината кражби крадците успяват да се доберат до тази информация предварително.

Най-често българите крият парите си на най-популярните места – в дюшека, между замразените зеленчуци в хладилника или в чекмеджето при чорапите  в гардероба. Според криминалисти крадците обаче ровят най-напред там.

            BEDROOMПолицаите твърдят, че първата стая, която крадците обръщат наопаки, е спалнята, защото там освен пари очакват да намерят и златни накити. Не е никак сигурно, че след набег на апаши ще си запазите спестяванията, ако сте ги мушнали по джобове на дрехите си.

            hladilnik7Второто по използваемост скривалище е хладилникът или фризерът. Вероятно нашенецът смята, че никой няма да се рови в храните и заравят парите си в захарта. Това също е грешка.

Ако апартаментът ви е нов или скоро ремонтиран и имате красив окачен таван, не се подлъгвайте да слагате спестяванията си там – мястото също се знае от обирджиите, а проверката му става за секунди.

garderob2Имате по-голям шанс да заблудите бандитите, ако сте сложили няколко по-едри банкноти на лесно за откриване място. Така крадците, притиснати от времето, може да се задоволят с мушнатите в някое чекмедже 500 лева и да не търсят по-голяма сума, която сте прибрали примерно на дъното на кош с детски играчки.

ciklamaИзпитано в прехода към пазарна икономика скривалище са и саксиите с цветята, където в плик може да се зарови доста голяма сума.

–––-

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социалните мрежи или да оставите коментар. Присъединете се към tvoitepari.com и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за личните финанси, бизнеса,  икономиката, просрочените задължения и застраховането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *