Не трябва да се удържа авансов данък за доходите по извънтрудови правоотношения и от наем, платени през четвъртото тримесечие на 2013 г. За тях не се попълват и данни в декларацията за дължими данъци.

Ако сте физическо лице и са ви изплатени доходи по граждански договори през октомври и ноември и неправилно ви е бил удържан авансов данък, съветът на НАП е парите да ви бъдат върнати, а сметките за изплатени суми и служебните бележки към тях, да бъдат преиздадени.

pari

Авансов данък за четвъртото тримесечие не дължат и физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, припомнят от НАП. Това са хора, които през третото тримесечие са придобили доходи, например в качеството си на наемодатели на физически лица, както и нотариуси, адвокати, стоматолози и др. самоосигуряващи се лица.

–––-

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с бутоните на социалните мрежи или да оставите коментар. Присъединете се към tvoitepari.com и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за личните финанси, бизнеса,  икономиката, просрочените задължения и застраховането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *